onsdag 21 januari 2015

Vi har tagit ner en tegelvägg mellan kök och vardagsrum. Vardagsrummet har fiskbensparkett och köket har efter borttagning av linoleummatta en betongsula alternativt flytspackel. Vi vill att det färdiga golvet i köksdelen hamnar i höjd med vardagsrummet.

Vi behöver således hjälp med följande:

1. Slipning och lackning av fiskbensparketten i vardagsrummet, 25m2.
2. Lagning av "såret" där väggen stod.
3. Avjämning av betong/flytspacklet (vet ej exakt vilket material det är) i köksdelen. Delar av den ytan är nästan i höjd med parketten och om man lägger ett nytt golv direkt på den ytan så blir köksdelen alltså högre än vardagsrumsdelen. Vi vill om möjligt "slipa ner" ytan i köksdelen så att det färdiga golvet hamnar i samma nivå som vardagsrummet.

Jag har mätt höjdskillnad mellan parketten och betongen/flytspacklet. Jag har mätt vinkelrätt från vardagsrum in i köket. Jag har skrivit in höjdskillnad i millimeter på golvet. Jag har mätt en rad intill skarven och en rad 50 cm in på betongen och en rad 90 cm in på betongen. Bilderna är bifogade nedan. Vid den före detta dörren är skillnaden 0 mm. Totala längden på "såret" är 3,3 m. Vi vill helst ha ett golv i trä som går ihop med parketten. Vi är öppna för förslag.


Översikt av hela "såret":

Höjdskillnad mellan parkett och underlaget i köket längst till vänster:

Höjdskillnad mellan parkett och underlaget i köket i mitten:

Höjdskillnad mellan parkett och underlaget i köket längst till höger:

Närbild av "såret":

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar